Jansen Livestock Equipment introduceert nieuw logo

08september

Jansen Livestock Equipment lanceert een nieuw logo en een nieuwe website om ook veehouders uit andere sectoren optimaal te kunnen bedienen. De toepassing van mestbanden en roosters zoals bij het VitalMaxx kalverhuisvestingssysteem is sinds kort ook beschikbaar voor ander vee. Dieren uit hun mest halen levert veel winst op voor de gezondheid en prestaties. Dit geldt voor alle dieren. Voor elk diersoort is een systeem op maat ontworpen.

Verbetering gezondheid en welzijn verhoogt prestaties van het dier
In 2011 lanceerde Jansen Livestock Equipment een innovatief huisvestingssysteem dat de gezondheid van kalveren verbetert en zorgt voor arbeidsbesparing. De innovatie zit in het gebruik van V-vormige mestbanden die mest en urine afzonderlijk afvoeren en op deze manier vorming van schadelijke ammoniaklucht in de stal voorkomt. In combinatie met kunststof roosters die een schoon, droog en comfortabel leefoppervlak vormen is een gezond leefklimaat ontwikkeld waarin kalveren optimaal groeien. Dit principe is nu ook toegepast in huisvestingssystemen voor andere dieren. Want ook konijnen, varkens en geiten hebben baat bij een optimaal leefklimaat. Rekening is gehouden met dier-specifieke eigenschappen en eisen die daarbij horen.

Dier-specifiek huisvestingssysteem
Mensen met knowhow over het dier en technische ontwikkelaars werken nauw samen om een perfect systeem te ontwikkelen. Onder perfect verstaat Jansen Livestock Equipment systemen die tegemoet komen in de behoeften van het dier en daarmee de prestaties van het dier bevorderen. Elk diersoort heeft andere behoeften. Kennis van deze specifieke behoeften is een must voor het ontwikkelen van nieuwe systemen. Daarnaast leveren de systemen arbeidsgemak en –besparing op voor de veehouder en bieden de systemen door hun innovatieve kwaliteiten toegevoegde waarde ten opzichte van bestaande huisvestingssystemen.

Nieuw: Park Comfort parkhuisvestingssysteem voor vleeskonijnen
De succesformule is voor konijnen toegepast in het Park Comfort huisvestingssysteem. Roosters zijn voorzien van speciaal anti-knaag materiaal. Ditzelfde geldt ook voor de speciale voerpannen waar konijnen optimaal uit kunnen eten zonder voer te verspillen. Mestbanden in combinatie met kantelbare plateaus maken afleveren van dieren zeer eenvoudig en bespaart arbeid.  Verder is bij de ontwikkeling van het systeem ook rekening gehouden met wetgeving in de konijnenhouderij. Er spelen zich veel ontwikkelingen af betreft de huisvesting van de dieren. Zo vindt er momenteel een overgang plaats naar parkhuisvesting en zal er in de toekomst meer vraag komen naar combiparken voor voedsters en vleeskonijnen. Jansen Livestock Equipment speelt hier op in door het parkhuisvestingssysteem zodanig op te zetten dat het eenvoudig kan worden omgebouwd naar een combipark.

Wilt u weten hoe de succesformule bij u toegepast kan worden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van de specialisten van Jansen Livestock Equipment. Samen wordt er naar een gepaste oplossing gezocht. Bel 0342 427 000 of mail naar info@jlse.org.