Tevreden met VitalFeeder voersysteem

16november

Dhr. Ben Minnen is de trotse eigenaar van een vleeskalverenbedrijf met 1.000 kalveren. De kalveren zijn verdeeld in 3 leeftijdscategorieën. September 2015 heeft hij geïnvesteerd in een nieuw voersysteem voor zijn kalveren.

Het VitalFeeder® voersysteem doseert automatisch de juiste hoeveelheid voer en zorgt voor de juiste verhouding van brok, stro en mais. De samenstelling van de porties wordt voor elk doseerpunt berekend op basis van het aantal dieren en de leeftijd. Het systeem is volledig geautomatiseerd en kan zelfs op afstand worden bediend.

Arbeidsbesparing
Het VitalFeeder systeem bestaat uit een RVS buizencircuit dat door de stal loopt. Door middel van kleppen en valpijpen komt automatisch de juiste hoeveelheid voer in elke voerbak. Het systeem is speciaal ontworpen voor de toepassing in zowel nieuwe als bestaande kalverstallen. Het voeren van maïs, brok en stro verloopt vlekkeloos.

Voldoende ruwvoer
Het toedienen van ruwvoer stimuleert de pensprikkel en penswerking. Dit is belangrijk voor de voorziening van voedingsstoffen die nodig zijn als energiebron en voor de aanmaak van vetten, eiwitten, koolhydraten en andere nutriënten die essentieel zijn voor de stofwisseling,  gezondheid en productie van het kalf. Het VitalFeeder automatisch voersysteem zorgt dat kalveren de juiste hoeveelheid ruwvoer krijgen.

Kwaliteit van het voer
De VitalFeeder maakt het mogelijk om meerdere keren per dag kleinere hoeveelheden voer te verstekken. Hierdoor hebben de kalveren altijd vers voer ter beschikking en dat is positief voor de voeropname. De unieke manier van mengen zorgt voor een homogeen en luchtig mengsel van stro, maïs en brok.

Efficiënt voeren
De valpijpen van het voersysteem zorgen dat al het voer in de voerbakken terecht komt. Meerdere keren per dag kleinere hoeveelheden voer toedienen zorgt er ook voor dat er aanzienlijk minder voer uit de voerbakken gewerkt wordt.  Dit met als resultaat dat er nauwelijks sprake is van voerverspilling. Met de VitalFeeder wordt een voerwagen overbodig en kunnen de voergangen smaller zijn en is er meer ruimte voor kalveren.

Duurzaam Agrarisch Ondernemen in FoodValley
Het VitalFeeder voersysteem bij familie Minnen is één van de projecten, die een financiële bijdrage heeft ontvangen vanuit Duurzaam Agrarisch Ondernemen in FoodValley. Dit  is één van de regiocontractprojecten van Regio FoodValley en draagt bij aan de FoodValley-ambitie voor verduurzaming van de landbouwsector. Gebiedscoöperatie O-gen is projectleider van dit project, dat wordt gefinancierd door provincie Gelderland en de regio-gemeenten
  • Computergestuurde droogvoerinstallatie die het voer via een rvs-buizennetwerk en in drie verschillende circuits door beide stallen transporteert. Computergestuurde droogvoerinstallatie die het voer via een rvs-buizennetwerk en in drie verschillende circuits door de stal transporteert.
  • Het systeem bevat een complete voerkeuken met voercomputer, voorraadbunkers en weeg-menginstallatie en het systeem is zelfs op afstand bedienbaar. Het systeem bevat een complete voerkeuken met voercomputer, voorraadbunkers en weeg-menginstallatie en het systeem is zelfs op afstand bedienbaar.
  • De juiste verhouding brok, stro en maïs kan eenvoudig worden toegediend. Elke portie voor elke ruwvoerbak wordt apart afgewogen en gemengd .
  • Door middel van kleppen en valpijpen komt automatisch de juiste hoeveelheid voer in elke voerbak. Het systeem is speciaal ontworpen voor de toepassing in zowel nieuwe als bestaande kalverstallen. Het voeren van maïs, brok en stro verloopt vlekkeloos. Door middel van kleppen en valpijpen komt automatisch de juiste hoeveelheid voer in elke voerbak. Het systeem is speciaal ontworpen voor de toepassing in zowel nieuwe als bestaande kalverstallen. Het voeren van maïs, brok en stro verloopt vlekkeloos.
  • Het VitalFeeder automatisch voersysteem zorgt dat kalveren de juiste hoeveelheid ruwvoer krijgen. Het VitalFeeder automatisch voersysteem zorgt dat kalveren de juiste hoeveelheid ruwvoer krijgen.
  • De valpijpen van het voersysteem zorgen dat al het voer in de voerbakken terecht komt. Meerdere keren per dag kleinere hoeveelheden voer toedienen zorgt er ook voor dat er aanzienlijk minder voer uit de voerbakken gewerkt wordt. Dit met als resultaat dat er nauwelijks sprake is van voerverspilling. De valpijpen van het voersysteem zorgen dat al het voer in de voerbakken terecht komt. Meerdere keren per dag kleinere hoeveelheden voer toedienen zorgt er ook voor dat er aanzienlijk minder voer uit de voerbakken gewerkt wordt. Dit met als resultaat dat er nauwelijks sprake is van voerverspilling.